+31 318 546508 info@pend-group.com

MKB Fonds

(www.mkb-fonds.nl)

Participatiemaatschappij MKB Fonds richt zich sinds haar oprichting in 2011 op het participeren in gezonde en volwassen MKB-bedrijven.

Door de succesvolle uitgifte van het vierde fonds beheert MKB Fonds momenteel vier gesloten fondsen met een totale waarde van circa €55 miljoen. In totaal nemen er circa 800 beleggers deel in de fondsen van MKB Fonds.

 

P&D Group is door MKB Fonds opgericht als overkoepelende entiteit voor ondernemingen in de verpakkingsbranche. Onder de vlag van P&D Group werkt MKB Fonds aan een ‘buy and build’ strategie waarbij gestreefd wordt naar het vormen van een groep middels overnames van vergelijkbare of complementaire ondernemingen in de verpakkingsbranche.

 

MKB Fonds ondersteunt haar deelnemingen in verdere professionalisering en groei van de organisatie. In veel gevallen heeft de investering ook als doel om gefaseerde bedrijfsopvolging te realiseren. Daarbij valt te denken aan (familie)bedrijven, waarbij MKB Fonds de overdracht aan een opvolger financieel mogelijk maakt. Daarnaast is in toenemende mate sprake van groei van deelnemingen door aanvullende overnames die door MKB Fonds samen met de ondernemer worden gerealiseerd (buy&build trajecten).

 

MKB Fonds houdt momenteel 17 deelnemingen in haar portefeuille. Deze MKB-bedrijven realiseren gezamenlijk jaarlijks ruim € 270 miljoen omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland.